≡ Menu

Akibat Meruntuhkan Masjid 40 Orang Hindu Buta

Ingatkah kita kepada Masjid Babry yang dirobohkan oleh orang Hindu di India. Rupanya , selepas perobohan tersebut ada peristiwa yang aneh berlaku kepada mereka yang merobohkannya rumah Allah ini. Bacalah.

Sekitar 40 orang Hindu yang terlibat dalam serangan keji ke atas Masjid Babry untuk merobohkannya pada tanggal 6 Desember 1992,telah mendapat buta setelah gagal diubati walaupun dirawat oleh doktor-doktor pakar terkenal di India.

Berita ini diketahui melalui laporan yang dihebahkan oleh akhbar Anshary Express yang diterbitkan di India. Akhbar itu memberitahu propaganda umat Hindu untuk merobohkan masjid tersebut turut disertai sejumlah besar orang-orang Hindu ekstrem dari berbagai pelusuk India. Mereka sebelumnya telah lama mendapatkan latihan untuk tujuan itu.

Akhbar tersebut juga menyatakan 31 orang yang buta itu tinggal di satu komplek di kota Maharinor. Sebelumnya , mereka pernah melakukan usaha merobohkan masjid tua milik umat Islam itu namun belum berhasil.

Sekarang setelah masjid ini dirobohkan, kumpulan yang buta ini bergantung hidup kepada bantuan yang diberikan organisasi-organisasi Hindu. Selain 31 orang, terdapat 9 orang lain yang merupakan anggota organisasi Gazy Boora di Atar Pradesh turut hilangan penglihatan mereka atau buta setelah terlibat sama merobohkan Masjid Babry.

Berdasarkan laporan akhbar tersebut, mereka yang buta menyesali tindakan tersebut dengan menyatakan bahwa tuhan-tuhan mereka telah murka terhadap mereka kerana telah merobohkan Masjid Babry. Menurut mereka, kebutaan yang mereka alami itu tidak lain adalah sebagai balasan dari tuhan-tuhan mereka itu .

Menurut klaim/wakil mereka, salah seorang waris dari orang-orang tersebut menyebutkan, anak lelakinya memang telah mendapatkan latihan khusus untuk turut serta dalam tindakan merobohkan masjid itu namun ia mengaku belum mengetahui identiti pihak yang telah melatih anak lelakinya itu.

Penduduk setempat terutama yang berada di kawasan sekitar Masjid Babry berkeyakinan bahawa dengan tindakan perobohan tersebut itu mereka telah melakukan dosa besar.Sebab itulah, balasannya mereka menjadi buta.

Sekali pun kejadian ini sudah lama, tetapi mudah-mudahan menjadi pengajaran. Kehilangan penglihatan mereka / buta merupakan azab dari Allah ke atas mereka.Tindakan meroboh Masjid Babry jelas sekali amat besar dosanya.

Wallahu’alam….
Kiriman: HambaAllah

Artikel Berkaitan: Kisah Peruntuh Masjid Babri Memeluk Islam

Incoming search terms:
40 orang hindu buta,adzab merobohkan masjid,masjid di india dirobohkan,buta setelah membakar mesj,buta akibat robohkan masjid,orang hindu buta,40 orang buta,masjid india dirobohkan 40orang buta,Mesjid yang di rubuhkan di india,mesjid di robohkan india,masjid india di robohkan,masjid dirobohkan india,masjid dirobohkan di india,masjid dirobohkan di hindiq,masjid di rubuh kan india,Masjid di robohkan di india,vidio orang hindu robohkan masjid,orang hindu di india buta,Umat hindu yang menjadi buta karena merobohkan mesjid,umat hindu di india robohkan masjid,Umat hindu di india bakar masjdi,puluhan robohkan masjid di india,pembakaran mesjid di india,pembakaran masjid di india,pembakar mesjid di india,orang india meruntuhkan mesjidd,orang india buta karena bakar mesjid,orang hindu robohkan masjid diindia,orang hindu di india buta setelah roboh kan masjid,masjid di india di robohkan umat hindu,kisah 40orang hindu buta masjid roboh,kisah 40 orang hindu mati merobohkan masjid di india,Azab akibat bakar masjid,Allah murka 40 hindu di india buta karena meruntuhkan masjid apa alasannya,akibat merusak mesjid buta,40 ribu orang hindu buta,40 oranghindu buta setelah robohkan masjid,40 orang jadi buta,40 orang hindu d india buta krna robohkan masjid,40 orang hindu buta akibat merobohkan mesjid,40 orang hindu,40 orang bakar masjid buta,azab di india merobohkan masjid,azab umat hindu,bangunan mesjid yang di robohkan di india,kisah 40 orang hindu buta,kejadian masjid di india,kejadian akibat membakar masjid di india,India meroboh kan masjid,hindu di india Jadi buta sebab robohkan masjid,hindu di india buta merobohkan masjid,di india masjid dirobohkan allah murka dan mengalami buta,berita umat hindu jadi buta stelah runtuhkan mesjit di india,berita perobohan masjid di india,Berita orang india robohkan masjid,40 hindu buta
{ 4 comments… add one }

Leave a Comment

CommentLuv badge