≡ Menu

Amalan Khusus Agar Disayangi

Sesungguhnya kasih kepada manusia dan diri sendiri tidak boleh melebihi kasih kepada Allah dan Rasul-Nya. Untuk memperolehi kasih manusia serta memperolehi kebahagian yang hakiki, perlulah dicari terlebih dahulu kasih Allah dan Rasul-Nya dengan membuat apa yang diperintahkan dan meninggalkan segala apa yang dilarang. Seperti mana firman Allah yang bermaksud:

Katakanlah (wahai Muhammad): “Jika kamu (benar-benar) mencintai Allah, ikutlah aku (Muhammad s.a.w), niscaya Allah mengasihi dan mengampuni dosa-dosamu.” Allah Maha Pengampoun lagi Maha Penyayang. (Surah Ali-Imran 3:31)

Berikut adalah amalannya, InsyaAllah dengan keizinan Allah Ta’ala:

Hendaklah membaca ayat berikut, kemudian hembuskan dikening orang yang kita sayangi (anak atau isteri). Niatkan dan doakan didalam hati moga Allah SWT mengurniakan kasih sayang-Nya kepada kita dan orang yang kita sayangi dengan keberkatan ayat Al-Quran ini.

“Dan di antara manusia ada orang-orang yang menyembah selain Allah; mereka mencintainya sebagaimana mereka mencintai Allah. Adapun orang-orang yang beriman amat sangat cintanya kepada Allah. Dan jika seandainya orang-orang yang berbuat zalim itu mengetahui ketika mereka melihat seksa pada hari kiamat, bahawa kekuatan itu kepunyaan Allah semuanya, dan bahawa Allah amat berat siksaan-Nya (nescaya mereka menyesal).” (Surah Al-Baqarah 2:165)

Amalkan insyaAllah semoga apa yang dihajati akan diperkenankan oleh Allah Ta’ala, kerana ayat-ayat Allah ini adalah penawar, sesungguhnya sebaik-baik penawar kepada penyakit ialah ayat-ayat suci Al Quran. Sudah tentu juga, sebaik-baik penyembuh ialah Allah SWT.

Di dalam kitab Al-‘Ilaj Bir-Ruqaa Min Al-Kitab Was-Sunnah, karangan said Ali Bin Wahf, menyatakan ijmak ulamak membenarkan menggunakan ayat-ayat Al-Quran untuk perubatan dan sebagainya, akan tetapi perlulah diyakini bahawa ayat-ayat Al-Quran yang digunakan tersebut tidak memberikan sebarang kesan zatnya sendiri. Bahkan Allah jualah yang memberi kesan ke atas sesuatu. Ayat yang di baca itu merupakan sebab dari sekian banyak sebab-sebab yang ditetapkan oleh Alah SWT.

HasnulHadiAhmad.Com

Wallahu’alam….

Incoming search terms:
amalan pemikat wanita,doa supaya orang ingat kita,doa agar disayangi,doa melembutkan hati istri,doa supaya disayangi,doa pelembut hati kekasih,doa supaya dikasihi,doa agar suami selalu ingat istri,doa disayangi suami,doa melembutkan hati isteri,doa agar dicintai,doa disayangi orang lain,doa lembutkan hati isteri,doa agar dicintai pria,doa disayangi,doa untuk disayangi orang,doa untuk disayangi,Doa agar seseorang selalu mengingat kita,doa pengasih suami isteri,amalan doa pengasih,doa bagi orang sayang pada kita,Doa agar kekasih kembali,doa pelembut hati isteri,amalan pengasih,doa agar disayangi banyak orang,doa supaya disayangi orang,doa melembutkan hati suami,doa agar dirindui,doa disayangi orang,doa agar seseorang mengingat kita,doa supaya suami sentiasa ingat istri,yhs-fullyhosted_003,doa nabi yusuf agar dicintai wanita,doa disayangi kekasih,doa agar dikasihi semua orang,doa agar disayangi orang,doa agar kekasih semakin sayang,doa pemikat wanita,doa dan zikir pengasih,doa mengeratkan kasih sayang,doa pengasih untuk suami,doa supaya orang suka kita,doa agar orang mencintai kita,doa agar disayang suami,doa agar dicintai kekasih,doa pengasih surah an nas,amalan pemikat hati,doa untuk melembutkan hati istri,surah supaya disayangi,doa supaya dikasihi orang,amalan agar disukai banyak orang,doa agar dicintai lelaki,amalan agar dicintai wanita,amalan supaya orang sayang,doa nabi yusuf memikat wanita,doa disayangi semua orang,doa melembutkan hati kekasih,doa supaya org ingat kita,doa pemikat hati lelaki,doa mengeratkan hubungan suami isteri,doa mengikat hati suami,dzikir untuk disayangi suami,doa supaya orang sayang,doa supaya suami sentiasa ingat pada istri,surah al imran ayat 31 dalam rumi,doa biar disayang semua orang,doa untuk melembutkan hati isteri,amalan memikat wanita,doa agar dicintai orang yang kita cintai,doa agar disayang kekasih,DOA AGAR DISAYANGI SEMUA ORANG,doa sentiasa disayangi,doa dikasihi suami,doa supaya dicintai,doa agar orang merindukan kita,doa disukai orang,doa agar kekasih ingat kita terus,doa kebaikan rumahtangga,Pengasih suami,Lembutkan hati suami,DOA KEBAHAGIAAN SUAMI ISTERI,ilmu lembutakan hati isteri,fadilat doa mengeratkan suami isteri,do\a supaya dicintai pasangan,doa kasih sayang suami isteri,doa atau amalan untuk lembutkan hati suami,doa agar suami sadar dpt hidayah,ayat al quran utk amalan supaya suami ingat dan sayang isteri sentiasa,contoh doa kebahagian rumahtangga di arafah,doa supaya suami ingat selalu,ilmu suami peluk isteri

{ 8 comments… add one }

Leave a Comment

CommentLuv badge