≡ Menu

Amalan Khusus Agar Disayangi

Sesungguhnya kasih kepada manusia dan diri sendiri tidak boleh melebihi kasih kepada Allah dan Rasul-Nya. Untuk memperolehi kasih manusia serta memperolehi kebahagian yang hakiki, perlulah dicari terlebih dahulu kasih Allah dan Rasul-Nya dengan membuat apa yang diperintahkan dan meninggalkan segala apa yang dilarang. Seperti mana firman Allah yang bermaksud:

Katakanlah (wahai Muhammad): “Jika kamu (benar-benar) mencintai Allah, ikutlah aku (Muhammad s.a.w), niscaya Allah mengasihi dan mengampuni dosa-dosamu.” Allah Maha Pengampoun lagi Maha Penyayang. (Surah Ali-Imran 3:31)

Berikut adalah amalannya, InsyaAllah dengan keizinan Allah Ta’ala:

Hendaklah membaca ayat berikut, kemudian hembuskan dikening orang yang kita sayangi (anak atau isteri). Niatkan dan doakan didalam hati moga Allah SWT mengurniakan kasih sayang-Nya kepada kita dan orang yang kita sayangi dengan keberkatan ayat Al-Quran ini.

“Dan di antara manusia ada orang-orang yang menyembah selain Allah; mereka mencintainya sebagaimana mereka mencintai Allah. Adapun orang-orang yang beriman amat sangat cintanya kepada Allah. Dan jika seandainya orang-orang yang berbuat zalim itu mengetahui ketika mereka melihat seksa pada hari kiamat, bahawa kekuatan itu kepunyaan Allah semuanya, dan bahawa Allah amat berat siksaan-Nya (nescaya mereka menyesal).” (Surah Al-Baqarah 2:165)

Amalkan insyaAllah semoga apa yang dihajati akan diperkenankan oleh Allah Ta’ala, kerana ayat-ayat Allah ini adalah penawar, sesungguhnya sebaik-baik penawar kepada penyakit ialah ayat-ayat suci Al Quran. Sudah tentu juga, sebaik-baik penyembuh ialah Allah SWT.

Di dalam kitab Al-‘Ilaj Bir-Ruqaa Min Al-Kitab Was-Sunnah, karangan said Ali Bin Wahf, menyatakan ijmak ulamak membenarkan menggunakan ayat-ayat Al-Quran untuk perubatan dan sebagainya, akan tetapi perlulah diyakini bahawa ayat-ayat Al-Quran yang digunakan tersebut tidak memberikan sebarang kesan zatnya sendiri. Bahkan Allah jualah yang memberi kesan ke atas sesuatu. Ayat yang di baca itu merupakan sebab dari sekian banyak sebab-sebab yang ditetapkan oleh Alah SWT.

HasnulHadiAhmad.Com

Wallahu’alam….

Incoming search terms:
amalan pemikat wanita,doa supaya orang ingat kita,doa agar disayangi,doa melembutkan hati istri,doa supaya disayangi,doa pelembut hati kekasih,doa supaya dikasihi,doa agar suami selalu ingat istri,doa disayangi suami,doa melembutkan hati isteri,doa lembutkan hati isteri,doa agar dicintai pria,doa disayangi orang lain,doa agar dicintai,doa disayangi,doa untuk disayangi,doa untuk disayangi orang,Doa agar seseorang selalu mengingat kita,doa pengasih suami isteri,amalan doa pengasih,doa bagi orang sayang pada kita,amalan pengasih,doa pelembut hati isteri,Doa agar kekasih kembali,doa melembutkan hati suami,doa agar disayangi banyak orang,doa supaya disayangi orang,doa disayangi orang,doa agar dirindui,yhs-fullyhosted_003,doa agar seseorang mengingat kita,doa supaya suami sentiasa ingat istri,doa nabi yusuf agar dicintai wanita,doa disayangi kekasih,doa agar disayangi orang,doa agar kekasih semakin sayang,doa agar dikasihi semua orang,doa dan zikir pengasih,doa mengeratkan kasih sayang,doa pemikat wanita,doa agar orang mencintai kita,doa pengasih untuk suami,doa supaya orang suka kita,doa agar dicintai kekasih,doa agar disayang suami,amalan pemikat hati,doa pengasih surah an nas,doa nabi yusuf memikat wanita,doa agar dicintai lelaki,doa supaya dikasihi orang,surah supaya disayangi,amalan agar disukai banyak orang,doa untuk melembutkan hati istri,amalan supaya orang sayang,amalan agar dicintai wanita,doa disayangi semua orang,doa supaya org ingat kita,doa mengeratkan hubungan suami isteri,doa pemikat hati lelaki,doa melembutkan hati kekasih,doa mengikat hati suami,dzikir untuk disayangi suami,doa supaya orang sayang,DOA AGAR DISAYANGI SEMUA ORANG,doa agar orang merindukan kita,doa supaya suami sentiasa ingat pada istri,amalan memikat wanita,doa biar disayang semua orang,surah al imran ayat 31 dalam rumi,doa dikasihi suami,doa untuk melembutkan hati isteri,doa agar disayang kekasih,doa supaya dicintai,doa sentiasa disayangi,doa disukai orang,doa agar dicintai orang yang kita cintai,contoh doa kebahagian rumahtangga di arafah,fadilat doa mengeratkan suami isteri,ilmu lembutakan hati isteri,kasih sayang suami kepada istri,kata kata tentang kebahagiaan seorang sahabat,kebahagiaan suami isteri,Pengasih suami,doa agar dirindui orang,surat alquran agar di ingat mantan,Dzikir supaya orang yang kita sayang balik lagi,doa agar suami sadar dpt hidayah,ayat al quran utk amalan supaya suami ingat dan sayang isteri sentiasa,doa kasih sayang suami isteri,doa supaya suami ingat selalu,doa disayangi isteri,doa agar di sayangi pasangan,doa pengasih paling mujarab,ayat kasih sayang suami,DOA KEBAHAGIAAN SUAMI ISTERI,doa atau amalan untuk lembutkan hati suami,doa untuk orang yang dicintai dan disayangi,do\a supaya dicintai pasangan

{ 8 comments… add one }

Leave a Comment

CommentLuv badge