≡ Menu

Amalan Khusus Agar Disayangi

Sesungguhnya kasih kepada manusia dan diri sendiri tidak boleh melebihi kasih kepada Allah dan Rasul-Nya. Untuk memperolehi kasih manusia serta memperolehi kebahagian yang hakiki, perlulah dicari terlebih dahulu kasih Allah dan Rasul-Nya dengan membuat apa yang diperintahkan dan meninggalkan segala apa yang dilarang. Seperti mana firman Allah yang bermaksud:

Katakanlah (wahai Muhammad): “Jika kamu (benar-benar) mencintai Allah, ikutlah aku (Muhammad s.a.w), niscaya Allah mengasihi dan mengampuni dosa-dosamu.” Allah Maha Pengampoun lagi Maha Penyayang. (Surah Ali-Imran 3:31)

Berikut adalah amalannya, InsyaAllah dengan keizinan Allah Ta’ala:

Hendaklah membaca ayat berikut, kemudian hembuskan dikening orang yang kita sayangi (anak atau isteri). Niatkan dan doakan didalam hati moga Allah SWT mengurniakan kasih sayang-Nya kepada kita dan orang yang kita sayangi dengan keberkatan ayat Al-Quran ini.

“Dan di antara manusia ada orang-orang yang menyembah selain Allah; mereka mencintainya sebagaimana mereka mencintai Allah. Adapun orang-orang yang beriman amat sangat cintanya kepada Allah. Dan jika seandainya orang-orang yang berbuat zalim itu mengetahui ketika mereka melihat seksa pada hari kiamat, bahawa kekuatan itu kepunyaan Allah semuanya, dan bahawa Allah amat berat siksaan-Nya (nescaya mereka menyesal).” (Surah Al-Baqarah 2:165)

Amalkan insyaAllah semoga apa yang dihajati akan diperkenankan oleh Allah Ta’ala, kerana ayat-ayat Allah ini adalah penawar, sesungguhnya sebaik-baik penawar kepada penyakit ialah ayat-ayat suci Al Quran. Sudah tentu juga, sebaik-baik penyembuh ialah Allah SWT.

Di dalam kitab Al-‘Ilaj Bir-Ruqaa Min Al-Kitab Was-Sunnah, karangan said Ali Bin Wahf, menyatakan ijmak ulamak membenarkan menggunakan ayat-ayat Al-Quran untuk perubatan dan sebagainya, akan tetapi perlulah diyakini bahawa ayat-ayat Al-Quran yang digunakan tersebut tidak memberikan sebarang kesan zatnya sendiri. Bahkan Allah jualah yang memberi kesan ke atas sesuatu. Ayat yang di baca itu merupakan sebab dari sekian banyak sebab-sebab yang ditetapkan oleh Alah SWT.

HasnulHadiAhmad.Com

Wallahu’alam….

Incoming search terms:
amalan pemikat wanita,doa supaya orang ingat kita,doa agar disayangi,doa melembutkan hati istri,doa supaya disayangi,doa pelembut hati kekasih,doa supaya dikasihi,doa agar suami selalu ingat istri,doa disayangi suami,doa melembutkan hati isteri,doa agar dicintai,doa lembutkan hati isteri,doa disayangi orang lain,doa agar dicintai pria,doa disayangi,doa untuk disayangi,doa untuk disayangi orang,Doa agar seseorang selalu mengingat kita,amalan doa pengasih,doa pengasih suami isteri,doa bagi orang sayang pada kita,doa pelembut hati isteri,Doa agar kekasih kembali,amalan pengasih,doa melembutkan hati suami,doa agar disayangi banyak orang,doa supaya disayangi orang,doa agar dirindui,doa disayangi orang,doa supaya suami sentiasa ingat istri,yhs-fullyhosted_003,doa agar seseorang mengingat kita,doa nabi yusuf agar dicintai wanita,doa mengeratkan kasih sayang,doa agar disayangi orang,doa disayangi kekasih,doa agar dikasihi semua orang,doa agar kekasih semakin sayang,doa dan zikir pengasih,doa pemikat wanita,doa agar orang mencintai kita,doa supaya orang suka kita,doa pengasih untuk suami,doa agar dicintai kekasih,doa agar disayang suami,doa pengasih surah an nas,amalan pemikat hati,doa agar dicintai lelaki,amalan supaya orang sayang,doa supaya dikasihi orang,surah supaya disayangi,doa nabi yusuf memikat wanita,amalan agar disukai banyak orang,amalan agar dicintai wanita,doa disayangi semua orang,doa untuk melembutkan hati istri,doa melembutkan hati kekasih,doa supaya org ingat kita,doa pemikat hati lelaki,doa mengikat hati suami,doa mengeratkan hubungan suami isteri,doa untuk melembutkan hati isteri,amalan memikat wanita,dzikir untuk disayangi suami,surah al imran ayat 31 dalam rumi,doa supaya orang sayang,doa supaya suami sentiasa ingat pada istri,doa dikasihi suami,doa disukai orang,doa agar disayang kekasih,doa agar dicintai orang yang kita cintai,doa biar disayang semua orang,DOA AGAR DISAYANGI SEMUA ORANG,doa agar orang merindukan kita,doa sentiasa disayangi,doa supaya dicintai,kasih sayang suami kepada istri,kata kata tentang kebahagiaan seorang sahabat,surat alquran agar di ingat mantan,doa atau amalan untuk lembutkan hati suami,kebahagiaan suami isteri,Pengasih suami,ayat kasih sayang suami,Dzikir supaya orang yang kita sayang balik lagi,doa untuk orang yang dicintai dan disayangi,doa disayangi isteri,doa agar di sayangi pasangan,doa agar dirindui orang,doa supaya suami ingat selalu,doa pengasih paling mujarab,Amalan/wiritan biar tetap disayang sama calon istri,ayat al quran utk amalan supaya suami ingat dan sayang isteri sentiasa,doa untuk mengeratkan hubungan suami isteri

{ 8 comments… add one }

Leave a Comment

CommentLuv badge