*

Amalan Khusus Agar Disayangi

by Hasnul Hadi Ahmad on February 26, 2012

in Doa' & Amalan, Keluarga, Lelaki & Wanita

Sesungguhnya kasih kepada manusia dan diri sendiri tidak boleh melebihi kasih kepada Allah dan Rasul-Nya. Untuk memperolehi kasih manusia serta memperolehi kebahagian yang hakiki, perlulah dicari terlebih dahulu kasih Allah dan Rasul-Nya dengan membuat apa yang diperintahkan dan meninggalkan segala apa yang dilarang. Seperti mana firman Allah yang bermaksud:

Katakanlah (wahai Muhammad): “Jika kamu (benar-benar) mencintai Allah, ikutlah aku (Muhammad s.a.w), niscaya Allah mengasihi dan mengampuni dosa-dosamu.” Allah Maha Pengampoun lagi Maha Penyayang. (Surah Ali-Imran 3:31)

Berikut adalah amalannya, InsyaAllah dengan keizinan Allah Ta’ala:

Hendaklah membaca ayat berikut, kemudian hembuskan dikening orang yang kita sayangi (anak atau isteri). Niatkan dan doakan didalam hati moga Allah SWT mengurniakan kasih sayang-Nya kepada kita dan orang yang kita sayangi dengan keberkatan ayat Al-Quran ini.

“Dan di antara manusia ada orang-orang yang menyembah selain Allah; mereka mencintainya sebagaimana mereka mencintai Allah. Adapun orang-orang yang beriman amat sangat cintanya kepada Allah. Dan jika seandainya orang-orang yang berbuat zalim itu mengetahui ketika mereka melihat seksa pada hari kiamat, bahawa kekuatan itu kepunyaan Allah semuanya, dan bahawa Allah amat berat siksaan-Nya (nescaya mereka menyesal).” (Surah Al-Baqarah 2:165)

Amalkan insyaAllah semoga apa yang dihajati akan diperkenankan oleh Allah Ta’ala, kerana ayat-ayat Allah ini adalah penawar, sesungguhnya sebaik-baik penawar kepada penyakit ialah ayat-ayat suci Al Quran. Sudah tentu juga, sebaik-baik penyembuh ialah Allah SWT.

Di dalam kitab Al-’Ilaj Bir-Ruqaa Min Al-Kitab Was-Sunnah, karangan said Ali Bin Wahf, menyatakan ijmak ulamak membenarkan menggunakan ayat-ayat Al-Quran untuk perubatan dan sebagainya, akan tetapi perlulah diyakini bahawa ayat-ayat Al-Quran yang digunakan tersebut tidak memberikan sebarang kesan zatnya sendiri. Bahkan Allah jualah yang memberi kesan ke atas sesuatu. Ayat yang di baca itu merupakan sebab dari sekian banyak sebab-sebab yang ditetapkan oleh Alah SWT.

HasnulHadiAhmad.Com

Wallahu’alam….

Advertise Here
Incoming search terms:
amalan pemikat wanita,doa supaya orang ingat kita,doa agar disayangi,doa supaya disayangi,doa melembutkan hati istri,doa pelembut hati kekasih,doa supaya dikasihi,doa agar suami selalu ingat istri,doa melembutkan hati isteri,doa lembutkan hati isteri,doa disayangi suami,doa agar dicintai,doa disayangi orang lain,doa agar dicintai pria,doa disayangi,doa untuk disayangi,doa untuk disayangi orang,Doa agar seseorang selalu mengingat kita,amalan doa pengasih,doa pengasih suami isteri,doa bagi orang sayang pada kita,doa pelembut hati isteri,amalan pengasih,Doa agar kekasih kembali,doa agar disayangi banyak orang,doa supaya disayangi orang,doa disayangi orang,doa agar dirindui,doa melembutkan hati suami,doa supaya suami sentiasa ingat istri,doa agar seseorang mengingat kita,doa nabi yusuf agar dicintai wanita,doa disayangi kekasih,doa agar dikasihi semua orang,doa agar kekasih semakin sayang,doa agar disayangi orang,doa mengeratkan kasih sayang,doa dan zikir pengasih,doa pemikat wanita,doa agar orang mencintai kita,doa supaya orang suka kita,doa agar dicintai kekasih,doa agar disayang suami,doa pengasih surah an nas,amalan pemikat hati,doa nabi yusuf memikat wanita,amalan supaya orang sayang,doa disayangi semua orang,amalan agar dicintai wanita,surah supaya disayangi,doa agar dicintai lelaki,doa supaya dikasihi orang,amalan agar disukai banyak orang,doa pemikat hati lelaki,doa untuk melembutkan hati istri,doa pengasih untuk suami,doa mengikat hati suami,doa supaya org ingat kita,doa melembutkan hati kekasih,DOA AGAR DISAYANGI SEMUA ORANG,doa supaya orang sayang,doa agar disayang kekasih,doa supaya suami sentiasa ingat pada istri,doa agar dicintai orang yang kita cintai,doa untuk melembutkan hati isteri,dzikir untuk disayangi suami,surah al imran ayat 31 dalam rumi,doa agar orang merindukan kita,doa biar disayang semua orang,amalan memikat wanita,doa disukai orang,doa mengeratkan hubungan suami isteri,doa dikasihi suami,doa sentiasa disayangi,doa supaya dicintai,doa mengeratkan suami isteri,doa amalan merukunkan suami ietri,amalan supaya dia mengingat kita,melembutkan hati isteri,ayat lembutkan hati suami curang,doa kasih sayang untuk keluarga,doa pengasih,doa agar dihornati dan disayangi suami,doa agar dirindukan seseorang,ayat pengasih suami isteri,doa bacaan pelembut hati isteri

{ 7 comments… read them below or add one }

nurmisnan February 29, 2012 at 11:47 pm

beruntung dapat suami ada janggut… kalau yg susah nak
tumbuh janggut mcm mana tuh.. hik3…
nurmisnan recently posted..Wordless Wednesday #34My Profile

Reply

Ali Mohamad March 2, 2012 at 8:15 am

Alhamdulullah. Banyak rencana yang menarik yang boleh diambil panduan. Terima kasih.

Reply

Hasnul Hadi Ahmad March 2, 2012 at 11:41 am

Semoga bermanfaat untuk kita semua….

Reply

MindaKini July 5, 2013 at 5:14 pm

Amalan yang sangat bagus untuk suami isteri
MindaKini recently posted..Asas Feqh PuasaMy Profile

Reply

CahayaPurnama July 16, 2013 at 8:39 am

Bagus Amalan nie, boleh di amal oleh setiap pasangan yang berkahwen
CahayaPurnama recently posted..Madu Lebah Anda Telah Dimanipulasi Untuk Keuntungan !My Profile

Reply

zainol bin ahmad August 26, 2013 at 12:31 pm

Mohon izin print untuk amalan harian.Rubuan terima kasih

Reply

dedi March 23, 2014 at 10:12 pm

alhmdulilah bermanfaat sekali.
http://lihat.us/2cz9
numpang posting. segera kunjungi ya…
kalau tidak bermiat. abaikan saja coment sya…trims :)

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post:

Page Rank
.