*

Jeruk Pak Ali Melaka

by Hasnul Hadi Ahmad on July 12, 2013

in Info & Maklumat

Gambar Jeruk Pak Ali Melaka 1

Jeruk Pak Ali Melaka adalah pengedar dan pemborong Jeruk Madu Pak Ali yang beroperasi di Tesco Peringgit Melaka. Kami adalah syarikat yang berdaftar di bawah Suruhan Syarikat Malaysia (SSM) atas nama AL ZARQA ENTERPRISE (0351319-H). Kami juga menyediakan perkhidmatan online Jeruk Madu Pak Ali. Anda order kami hantar sehingga ke depan pintu rumah anda menggunakan servis yang terbaik. Kepuasan anda keutamaan kami. Di sini kami ceritakan sedikit tentang latar belakang dan kelebihan Jeruk Madu Pak Ali dan mengapa ianya sangat berbeza dengan jeruk jeruk lain di Malaysia bahkan seluruh dunia.

Gambar Jeruk Pak Ali Melaka 3 Booth kami di Tesco Peringgit Melaka

Jeruk Madu Pak Ali telah di asaskan sejak tahun 1985. Pada ketika itu Jeruk Pak Ali hanya diusahakan secara kecil-kecilan di rumah yang di asaskan oleh Haji Ali Omar, 67 tahun. Jeruk Pak Ali mula dikomersialkan pada tahun 2007 di bawah syarikat Kunci Kreatif dengan hanya bermodalkan RM 15,000 dan kini mempunyai modal pusingan sebanyak RM 300,000.

Jeruk Madu Pak Ali adalah satu-satunya kilang jeruk bumiputera yang menghasilkan jeruk secara komersial. Jeruk Madu Pak Ali adalah produk yang berada dibawah bimbingan Lembaga Kemajuan Wilayah Pulau Pinang (PERDA), Kementerian Pertanian (MOA), Jabatan Pertanian, FAMA, dan MARA.

Jeruk Madu Pak Ali adalah berbeza dari jeruk-jeruk yang berada dipasaran kerana bahan-bahan yang digunakan sangat berkualiti dan bermutu tinggi bermula dari gred buah yang dipilih adalah dari jenis yang terbaik dan cara pemprosesan yang sangat teliti. Bahan-bahan yang digunakan dalam penghasilan Jeruk Pak Ali adalah gula pasir, garam, pengawet dan pewarna, madu lebah, dan cuka epal.

Gambar Jeruk Pak Ali Melaka 2

Jeruk Madu Pak Ali mempunyai kelebihan dan keistimewaannya yang tersendiri, ianya menggunakan 100% gula pasir dan tidak menggunakan ibu gula. Jeruk Madu Pak Ali juga menggunakan 100% madu asli yang membuatkannya lebih sedap dari jeruk-jeruk yang lain. Satu lagi kelebihan yang tidak terdapat pada jeruk-jeruk lain adalah jeruk ini menggunakan cuka epal. Seperti diketahui umum cuka epal salah satu cuka yang terbaik dan baik untuk kesihatan dan kecantikan. Bahan pengawet yang digunakan adalah sangat minimum iaitu 10liter air hanya 30 gram sodium bonzaid. Kalau anda pernah makan jeruk sebelum ini terasa perit tekak dan batuk-batuk, tetapi Jeruk Madu Pak Ali jamin tidak akan batuk dan terasa perit atau sakit tekak bahkan Jeruk Pak Ali sesuai dimakan oleh mereka yang menghidapi penyakit asma. Jeruk Madu Pak Ali juga telah mendapat sijil pengesahan HALAL dari pihak JAKIM dan pastinya anda tidak akan ragu-ragu lagi menikmatinya.

Untuk maklumat lebih lanjut dan mengetahui cara untuk mendapatkan Jeruk Madu Pak Ali boleh klik di sini atau boleh terus menghubungi kami Call, SMS dan Whatsapp di talian 012-6069596.

Advertise Here
Incoming search terms:
jeruk pak ali

{ 5 comments… read them below or add one }

KedaiBaru July 12, 2013 at 8:39 pm

Emmm sedap nya jeruk nie.. Terliur tengok masa siang-siang puasa nie
KedaiBaru recently posted..Cara Mengecilkan PerutMy Profile

Reply

LS July 13, 2013 at 12:51 am

Terliur tengokkkk! Memang sedap dan tak memudaratkan :)

Reply

Andreano Ng July 18, 2013 at 10:39 am

Tahniah kerana ada jeruk buah yang suci, bersih dan selamat dimakan. Apatah lagi, boleh buat order online….bagus sekali.
Andreano Ng recently posted..Gamat Healin Testimonial – Colon Cancer / Kanser UsusMy Profile

Reply

hani July 26, 2013 at 7:29 am

tesco melaka kat mane? di dalam atau diluar ? ade ke yang duk tengah2 tu yang bersebelahan dengan kfc?

Reply

Jeruk Pak Ali Melaka July 26, 2013 at 8:48 am

Bahagian luar, berhadapat Hamid Nasi Kandar…. Untuk pertanyaan lanjut atau membuat pesanan sila PM https://www.facebook.com/messages/JerukPakAliMelaka

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post:

Page Rank
.