*

NASA Menyembunyikan Misteri Di Sebalik Kota Mekah

by Hasnul Hadi Ahmad on February 17, 2012

in Info & Maklumat, Sejarah

Firman Allah Ta’ala yang bermaksud: “Allah telah menjadikan Kaabah, rumah suci itu sebagai pusat bagi manusia.” (Surah Maa’idah: 97)

Neil Amstrong telah membuktikan bahwa kota Mekah yang terletaknya Kaabah adalah pusat kepada planet Bumi.”

Sebenarnya di dalam Al-Quran terlebih dahulu membicarakan perkara ini, sebagai hamba Allah yang diberikan akal fikiran perlulah meneliti dan berfikir disebalik rahsia-rahsia yang terkandung didalam ayat-ayat suci Al-Quran Al-Karim.

Diantara Kalam-kalam Allah Ta’ala mengenai Mekah Pusat Bumi

Firman Allah yang bermaksud:

“Demikianlah Kami wahyukan kepadamu al-Quran dalam bahasa Arab supaya kamu memberi peringatan kepada Ummul Qura (penduduk Mekah) dan sekalian penduduk dunia di sekelilingnya (negeri-negeri di sekelilingnya).” (asy-Syura: 7)

Kata “Ummul Qura” bererti induk bagi kota-kota lain, dan kota-kota di sekelilingnya, menunjukkan Mekah adalah pusat bagi kota-kota lain, dan yang lain hanyalah berada di sekelilingnya.

Lebih dari itu, kata “ummu” (ibu) mempunyai erti yang cukup penting dan luas di dalam peradaban Islam. Sebagaimana seorang ibu adalah sumber dari keturunan, maka Mekah juga merupakan sumber dari semua negeri lain serta keunggulan di atas semua kota.

Allah berfirman lagi yang bermaksud:

“Wahai jin dan manusia, jika kamu sanggup menembusi (melintasi) penjuru langit dan bumi, maka lintasilah, kamu tidak dapat menembusinya kecuali dengan kekuatan (ilmu pengetahuan).” (ar-Rahman: 33)

Kata “aqthar” adalah bentuk jamak dari kata “qutr” yang bererti diameter, dan ia mengacu pada langit dan bumi yang mempunyai banyak diameter.

Berdasarkan ayat ini dapat difahami bahawa diameter lapisan-lapisan langit itu di atas diameter bumi (tujuh lempengan bumi). Jika Mekah berada di tengah-tengah bumi, dengan itu bererti bahawa Mekah juga berada di tengah-tengah lapisan-lapisan langit.

Selain itu ada hadis yang menerangkan bahawa Masjidil Haram di Mekah, tempat kaabah berada itu ada di tengah-tengah tujuh lapisan langit dan tujuh lapisan yang membentuk bumi.

Nabi Muhammad SAW bersabda maksudnya: “Wahai orang-orang Mekah, wahai orang-orang Quraisy , sesungguhnya kamu berada di bawah pertengahan langit.”

Berdasarkan penelitian di atas, bahawa Mekah berada pada tengah-tengah bumi (pusat dunia), maka benar-benar diyakini bahawa Kota Suci Mekah, bukan Greenwich, yang seharusnya dijadikan rujukan waktu dunia. – (Dipetik dari Eramuslim “Makkah Sebagai Pusat Bumi” Oleh Dr. Mohamad Daudah)

Neil Amstrong membuktikan bahwa kota Mekah yang terletaknya Kaabah adalah pusat kepada planet Bumi, sedangkan Al-Quran sejak 1400 tahun yang lalu telah berbicara mengenai kota Mekah dan kaabah adalah pusat bumi ini.

Ketika kali pertama Neil Amstrong melakukan perjalanan ke luar angkasa dan mengambil gambar planet Bumi, dia berkata, “Planet Bumi ternyata bertumpu di area yang sangat gelap, dan di manakah ia berpusat?.” Fakta ini telah diteliti melalui sebuah penelitian Ilmiah.

Para angkasawan telah menemui bahawa planet Bumi itu mengeluarkan satu radiasi, secara rasmi mereka mengumumkannya di Internet, tetapi sayangnya 21 hari kemudian website tersebut hilang dan seperti ada alasan tersembunyi di sebalik penghapusan lama web tersebut.

Setelah melakukan penelitian lebih lanjut, ternyatalah radiasi tersebut berpusat di kota Mekah, dan tepatnya berasal daripada Kaabah. Yang mengejutkan adalah radiasi tersebut bersifat infinite (tidak berakhir). Perkara ini terbukti ketika mereka mengambil foto planet Mars, radiasi tersebut masih berlanjutan. Para peneliti Muslim mempercayai bahawa radiasi ini memiliki karakteristik dan menghubungkan antara Kaabah di planet Bumi dengan Kaabah di alam akhirat.

Di tengah-tengah antara kutub utara dan kutub selatan, terdapat suatu area yang bernama ‘Zero Magnetism Area’, di mana apabila kita mengeluarkan kompas di kawasan tersebut, maka jarum kompas tersebut tidak akan bergerak sama sekali kerana daya tarikan yang sama besar antara kedua kutub .

Itulah sebabnya jika seseorang tinggal di Mekah, maka dia akan hidup lebih lama, lebih sihat, dan tidak banyak dipengaruhi oleh banyak kekuatan graviti. Oleh sebab itu lah ketika kita mengelilingi Kaabah, maka seakan-akan diri kita dicas oleh suatu tenaga misteri yang menyebabkan kita bertenaga ketika mengelilingi kaabah dan ini adalah fakta yang telah dibuktikan secara ilmiah.

Penelitian lainnya menyatakan bahawa batu Hajar Aswad merupakan batu tertua di dunia dan juga boleh terapung di air. Di sebuah muzium di negara Inggeris, terdapat tiga buah potongan batu tersebut (dari Kaabah) dan pihak muzium juga mengatakan bahawa bongkahan batu-batu tersebut bukan berasal dari sistem suria kita.

Rasulullah SAW bersabda:

“Hajar Aswad itu diturunkan dari syurga, warnanya lebih putih daripada susu, dan dosa-dosa anak cucu Adamlah yang menjadikannya hitam.” (Jami’ al-Tirmidzi al-Hajj)

“Hajar Aswad dari batu-batuan Syurga dan tidak ada suatu benda di bumi yang turunnya dari Syurga selain batu itu.” (HR. Thabrani)

Wallahu’alam….
Susunan: hasnulhadiahmad.com

Advertise Here
Incoming search terms:
mekah,misteri dunia islam,HAJAR ASWAD,mekah terkini,kota mekah,batu terapung di mekah,keajaiban mekkah,batu tergantung di mekah,kekuasaan allah di mekah,misteri kota mekah,mekah pusat bumi,Rahsia NASA,keajaiban kota mekkah,kota mekkah,misteri atlantis menurut al quran,kota mekah terkini,nasa menyembunyikan misteri di sebalik kota mekah,batu terapung,misteri islam,lapisan langit,nasa sembunyikan kehebatan kota mekah,keajaiban mekkah dari luar angkasa,lapisan langit menurut islam,keistimewaan kota mekah,mekkah pusat bumi,cerita mistik,pusat bumi di mekah,misteri mekah,kota mekah sekarang,sejarah atlantis dalam islam,keistimewaan kota mekkah,perkara misteri di dunia,mekah terkini 2013,batu mekah,gambar keajaiban allah di dunia,misteri kota mekkah,gambar dalam kaabah mekah,keajaiban luar angkasa,membongkar rahsia kaabah,keajaiban di kota mekah,batu di mekah,keistimewaan mekah,kota suci mekah,misteri dunia,nasa menyembunyikan misteri kota mekah,sejarah batu terapung di mekah,gambar mekah,gambar kaabah dari angkasa,keistimewaan mekkah,cerita menarik di mekah,angkasawan pertama,nasa menyembunyikan,kota mekah 2013,kota atlantis menurut islam,keajaiban islam di luar angkasa,misteri langit ke tujuh,keajaiban dilangit,misteri nasa,penipuan nasa,kaabah alquran,rahsia atlantis,nasa penipu,pembohongan nasa

{ 23 comments… read them below or add one }

Hj Azman Bin Hj Abdullah February 19, 2012 at 12:35 pm

Atikel Tn sangat menarik minat saya. Tk

Reply

Hasnul Hadi Ahmad March 3, 2012 at 2:08 am

Selamat berkongsi…semoga bermanfaat…
Hasnul Hadi Ahmad recently posted..Profesor Masuk Islam Kerana Mengkaji Al-QuranMy Profile

Reply

nurmisnan February 29, 2012 at 11:51 pm

Thanks kongsikan disini brother.. sesungguhnya teruja
dgn kekuasaan Allah menjadikan Makkah dan batu syurga
hajar aswad…
nurmisnan recently posted..Cara pakai tudung dengan betul – Ustaz DonMy Profile

Reply

Hasnul Hadi Ahmad March 3, 2012 at 2:07 am

Semoga Allah memberikan kesempatan ke Baitullah dan berpeluang mencium Hajar Aswad….InsyaAllah…
Hasnul Hadi Ahmad recently posted..Akibat Melakukan Hubungan Seks Ketika HaidMy Profile

Reply

achmad ubaidillah June 16, 2012 at 7:58 pm

Aamiin, kita semua berdoa dalam sholat kita untuk kebaikan semua saudara2 dalam Islam.
Semoga tercapai apa2 yang anda inginkan, Aamiin
achmad ubaidillah recently posted..Kisah Ketua Paderi Kristian Masuk IslamMy Profile

Reply

athiff March 2, 2012 at 9:26 pm

Assalam, sy share entri ni..info sgt menarik..sy akn link blog Hasnul k..
athiff recently posted..Rahsia Disebalik BuduMy Profile

Reply

Hasnul Hadi Ahmad March 3, 2012 at 2:11 am

W’salam….silakan athiff…InsyaAllah…moga beroleh manfaat…
Hasnul Hadi Ahmad recently posted..Akibat Melakukan Hubungan Seks Ketika HaidMy Profile

Reply

auc dot com March 9, 2012 at 6:35 pm

assalam
wah sesuatu yg amat menarik utk dikongsi bersama
auc dot com recently posted..Projek 100 Bloggers dari Bro FramestoneMy Profile

Reply

Hasnul Hadi Ahmad March 10, 2012 at 10:39 am

W’salam….Semoga artikel ini memberi manfaat kepada kita semua…InsyaAllah….
Hasnul Hadi Ahmad recently posted..Tidakkah Beruntung Menjadi Seorang Wanita Islam?My Profile

Reply

Shafiq March 10, 2012 at 12:20 pm

Assalamualaikum… ana minta share entri ni… info menarik, ada kesinambungan dgn entri ana…
Shafiq recently posted..Kemuliaan dan Keistimewaan Nabi Muhammad SAWMy Profile

Reply

Hasnul Hadi Ahmad March 10, 2012 at 12:30 pm

W’salam Shafiq….Silakan…Semoga di Kredit @ Sumberkan kembali artikel ini ke HasnulHadiAhmad.Com, Terima Kasih dan Selamat Berkongsi….(”,)
Hasnul Hadi Ahmad recently posted..Tidakkah Beruntung Menjadi Seorang Wanita Islam?My Profile

Reply

zul June 13, 2012 at 10:06 am

kalaulah teknologi sains dimiliki oleh umat islam, tak perlulah kita mengharapkan org kafir utk membuktikan kebenaran agama kita.
tp sayang jumlah kita cuma umpama buih, banyak tp rapuh.
marilah kita sama2 menjadi umat yg sukakan ilmu, bukan mengejar glamour menjadi artis fantasia…

Reply

Hasnul Hadi Ahmad June 14, 2012 at 10:59 pm

dan ramai juga dikalangan Non Muslim dapat hidayah Islam melalui kajian saintifik yang mereka lalukan….
Hasnul Hadi Ahmad recently posted..Masuk Islam Setelah Lihat Iklan Di BasMy Profile

Reply

achmad ubaidillah June 16, 2012 at 7:52 pm

Oleh sebab itu lah ketika kita mengelilingi Kaabah, maka seakan-akan diri kita dicas oleh suatu tenaga misteri yang menyebabkan kita bertenaga ketika mengelilingi kaabah dan ini adalah fakta yang telah dibuktikan secara ilmiah
Allah Huakbar!!, Pengalaman saya ketika tawaf pertama (ifadha ??) di awal kedatangan saya ketika haji tahun 2007-2008 lalu membuktikan itu. Dari Jakarta saya agak kurang sehat, dalam kondisi teramat sangat lelah karena lamanya perjalanan dan banyak urusan di bandara haji, rasanya tak mungkin saya bisa bertawaf diantara orang sebanyak itu pula. Dalam keadaan biasa atau ditempat lain saya mungkin pinsan, Alhamdullillah ketika itu seperti ada ‘tenaga lain’ yang membuat saya kuat melaksanakannya. Subhanallah walhamdulillah wala quata ilabillah.
achmad ubaidillah recently posted..Kisah Ketua Paderi Kristian Masuk IslamMy Profile

Reply

Hasnul Hadi Ahmad June 23, 2012 at 7:40 am

Subhanallah….Segala kesembuhan itu datangnya dari Allah…Kaabah tidak memberikan sebarang kesan zatnya sendiri. Bahkan Allah jualah yang memberi kesan ke atas sesuatu…perkara itu merupakan sebab dari sekian banyak sebab-sebab yang ditetapkan oleh Allah Ta’ala.
Hasnul Hadi Ahmad recently posted..Talqin Banduan Terakhir (Siri 2)My Profile

Reply

ibrahim jefri June 26, 2012 at 4:23 pm

Miracle..

Reply

Mohd Subhan December 1, 2012 at 11:14 pm

Assalamualaikum… info yg bermanafaat…. mohon izin utk share dgn kwn2…
Mohd Subhan recently posted..Seminar Produk MiraclesMy Profile

Reply

Hasnul Hadi Ahmad December 6, 2012 at 7:13 pm

Silakan…Semoga Bermanfaat….

Reply

Agit Naeta January 3, 2013 at 12:51 am

Saya tidak pernah se tertarik ini sebelumnya dengan ISLAM padahal agama saya ISLAM terimakasih telah memberi sedikit pencerahan
Agit Naeta recently posted..SEINDAH CINTA SABITMy Profile

Reply

Agit Naeta January 3, 2013 at 12:52 am

satu lagi sobat, izin share :)
Agit Naeta recently posted..SEINDAH CINTA SABITMy Profile

Reply

Hasnul Hadi Ahmad January 4, 2013 at 2:34 pm

Silakan…Semoga Bermanfaat….
Hasnul Hadi Ahmad recently posted..Rasulullah Di Sihir YahudiMy Profile

Reply

Fareez June 25, 2013 at 10:40 am

Assalamualaikum wbt, artikel yang menarik. Izin share.

Fareez

Reply

ilman December 4, 2013 at 11:18 am

wow subhanallah!

(ilmanmuttaqin.student.ipb.ac.id)

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

{ 6 trackbacks }

Previous post:

Next post:

Page Rank
.