≡ Menu

Rahsia Di Sebalik Janggut Suami Pada Isteri

Rahsia Di Sebalik Sunnah Memelihara Janggut

Sabda Rasulullah SAW:

“Cukurlah (menipiskan) kumis dan peliharalah janggut.” (HR. Muslim)

“Tuhanku memerintahkanku untuk memelihara janggutku dan memotong kumisku.” (HR. Thabrani)

Kajian Di Sebalik Sunnah Memelihara Janggut

Satu kajian yang dijalankan terhadap janggut menemui satu lagi bukti saintifik mengenai sunnah Nabi Muhammad saw dalam memelihara janggut, ini menunjukkan bahawa wahyu Allah yang diturunkan keatas Nabi Muhammad saw mendahului penemuan saintifik sejak lebih 1400 tahun yang lalu.

Rahsia Di Sebalik Janggut Suami Pada Isteri

Dr Jamnul Azhar Mulkan, seorang doktor perubatan, pemilik rangkaian klinik juga seorang pendakwah, dalam satu ceramah, mendedahkan hasil kajian yang sangat luar biasa mengenai khasiat janggut.

Menurutnya, kajian oleh saintis dari Massachusetts Institute of Technology, Amerika Syarikat yang berjudul The Amazing Fact of Human Body mendapati janggut lelaki mengandungi hormon testosteron yang amat diperlukan bagi kesuburan wanita. Ia mampu menstabilkan kitaran haid selain menggalakkan pertumbuhan telur wanita.

Dalam kata yang lain, janggut lelaki juga boleh meningkatkan tahap kegalakan pasangannya.

Bagaimana Caranya?

Hanya melalui sentuhan. Jadi kepada sesiapa yang belum mempunyai anak kerana mengalami masalah kesuburan, mintalah suami anda menyimpan janggut, dan belailah selalu janggut suami anda.

Kata Dr Jamnul Azhar, kajian itu beberapa kali diulang tayang oleh National Geographic.

Ini sekali gus menjadi bukti apa yang disarankan oleh Islam sejak zaman silam, boleh dibuktikan secara saintifik akan hikmah dan kelebihannya.

Firman Allah Ta’ala yang bermaksud:

“(Iaitu) orang-orang yang menyebut dan mengingati Allah semasa mereka berdiri dan duduk dan semasa mereka berbaring mengiring, dan mereka pula memikirkan tentang kejadian langit dan bumi (sambil berkata): “Wahai Tuhan kami! Tidaklah Engkau menjadikan benda-benda ini dengan sia-sia, Maha Suci Engkau, maka peliharalah kami dari azab neraka.” (Surah A-li’Imraan 3:191)

Wallahu’alam….
hasnulhadiahmad.com

Incoming search terms:
janggut,khasiat janggut,rahsia janggut,kelebihan janggut,dr jamnul azhar mulkan,fungsi janggut,rahsia janggut lelaki,kelebihan janggut lelaki kepada wanita,kelebihan janggut secara saintifik,maksud janggut perang,kelebihan janggut suami,rahsia janggut suami,jangut,Janggut dan kesuburan,kebaikan janggut suami,kebaikan janggut untuk perempuan,kegunaan janggut,khasiat janggut tok adam,maksud janggut berwarna perang,rahsia istri,benarkah janggut lelaki boleh meningkatkan kesuburan wanita,hasiat jangut tok adam,janggut meningkatkan kesuburan wanita,janggut perang,kelebihan menyimpan janggut,kelebihan menyimpan jenggot,kelebihan merapikan janggut suami,kenapa janggut perang,khasiat janggot tok adam,khasiat janggut kepada isteri,khasiat pokok jangut adam,pegang jenggot suami,apa faedah jambang,belai janggut suami,cara urut janggut,dalam islam kesuburan seseorang lelaki dari janggut,fadhilat janggut untuk iateri,fungsi janggut dalam islam,fungsi jangut,hikmah jenggot bagi horon laki laki,hubungan jenggot dengan kesuburan,hukum istri memegang jenggot istri,ilmiah pria jenggot hormon,isteri belai janggut suami,janggut adam,janggut berwarna perang,janggut berwarna perang menurut islam,janggut dan,janggut isteri,janggut lelaki buat wanita kesedapan,janggut lelaki tingkat kesuburan wanita konsultasi,janggut tok adam,jangut makna islam,jenggot menurut islam dan kelebihanya,jenggot suami,Kaitan janggut dan wanita,kebaikan belai janggut suami,kebaikan istri main jangut suami,kebaikan jambang,kebaikan janggut pada lelaki,keistimewaan janggut,keistimewaan janggut lelaki,kelebihan belai janggut suami,kelebihan janggut dalam kesuburan wanita,kelebihan janggut kdpada wanita,kelebihan menyimpan janggut untuk keseburan wanita,kelemahan islam jenggot,kenapa janggut jadi perang,kenapa lelaki simpan janggut semasa bernikah,kesuburan janggut lelaki terhadap wanita,khasiat janggut buat kesihatan isteri,khasiat janggut dan cara kegunaan,khasiat membelai janggut suami,khasiat misai tok adam,khasiat pokok janggut adam,klinik dr jamnul azhar mulkan,main belai isteri,main janggut suami,maksud janggut lelaki,maksud lelaki memegang janggutnya,manfaat jambang menurut islam,manfaat janggut,manfaat jenggot bagi istri,manfaat jenggot menambah kesuburan wanita,manfaat jenggot untuk suami istri,manfaat kumis suami bagi istri,membelai janggut suami,NFDP,Paedah janggut,pokok janggut tok adam,pungsi janggut,rahsia perempuan belai janggut lelaki,rahsia wanita main,scientifically beard keeps men hormon,sebab janggut,sebab janggut lelaki kuning,sebab janggut perang,sebab janggut warna perang,sunnah rasul tentang jambang,warna memain kn peranan seorg pepuan bagaimane,www rahasia kelemahan isteri com
{ 10 comments… add one }
 • athiff March 4, 2012, 12:47 am

  info yg menarik..nak mntak share..mcm biasa sy bg kredit blog Hasnul..
  athiff recently posted..[Jangan Tiru] Lelaki Pusing Kepala 180 DarjahMy Profile

 • najiah May 30, 2012, 11:27 pm

  Mohon share diblog sy jugk..syukran

 • hajar June 7, 2012, 11:26 am

  mohon share juga ye… mekasih…
  hajar recently posted..DAPUR KAYUMy Profile

 • EIDA July 23, 2012, 10:46 am

  Salam, ida juga mintak share di blog. Akan di kredit kembali kepada blog ini.. Terima kasih… =)

 • Syed Farhan August 29, 2012, 6:09 am

  Rasanya fakta ini tidak sahih atas beberapa sebab..

  1)Massachusetts Institute of Technology(MIT) tidak pernah cetak buku “The Amazing Fact of Human Body”.. Rasanya buku ini tidak wujud.. Wallahu’alam..

  2)Buku terlaris yang dicetak oleh National Geography berjudul “Incredible Voyage: Exploring Human Body”, juga tidak menyebut tentang apa-apa kaitan janggut dan hamil..

  3)Saya fasih bertutur dalam bahasa mandarin, urdu, english dan melayu.. Namun hanya 1 website saja yang berbahasa melayu yang menyebut tentang fakta ini. Ia disampaikan oleh Dr.Tamnul Azhar Mulkan..

  4)Massachusetts Institute of Technology(MIT) dapat sokongan kuat daripada, Federal Reserve Bank Chairman-Ben Bernanke, Economist-Paul Krugman, dan Prime Minister Israel-Benjamin Netanyahu.. Meraka semua memperolehi ijazah dari MIT dan juga beragama yahudi..

  Ini berdasarkan apa yang saya telah kaji.. Insya’allah saya akan memperoleh lebih maklumat mengenai subjek ini..

 • Ramzi September 28, 2012, 9:59 am

  Aku baru tahu ni mas bro, tapi unik juga ya kalau bisa memanjangkan janggut soalnya jarang banget yang melakukannya
  Ramzi recently posted..Cara Membuat / Memasang Daftar Isi / Sitemap Blog OtomatisMy Profile

 • zara aminah July 12, 2013, 1:28 pm

  Assalamualaikum. Mohon share O(∩_∩)O
  Credit to tuan blogger.
  Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge