≡ Menu

Rahsia Di Sebalik Janggut Suami Pada Isteri

Rahsia Di Sebalik Sunnah Memelihara Janggut

Sabda Rasulullah SAW:

“Cukurlah (menipiskan) kumis dan peliharalah janggut.” (HR. Muslim)

“Tuhanku memerintahkanku untuk memelihara janggutku dan memotong kumisku.” (HR. Thabrani)

Kajian Di Sebalik Sunnah Memelihara Janggut

Satu kajian yang dijalankan terhadap janggut menemui satu lagi bukti saintifik mengenai sunnah Nabi Muhammad saw dalam memelihara janggut, ini menunjukkan bahawa wahyu Allah yang diturunkan keatas Nabi Muhammad saw mendahului penemuan saintifik sejak lebih 1400 tahun yang lalu.

Rahsia Di Sebalik Janggut Suami Pada Isteri

Dr Jamnul Azhar Mulkan, seorang doktor perubatan, pemilik rangkaian klinik juga seorang pendakwah, dalam satu ceramah, mendedahkan hasil kajian yang sangat luar biasa mengenai khasiat janggut.

Menurutnya, kajian oleh saintis dari Massachusetts Institute of Technology, Amerika Syarikat yang berjudul The Amazing Fact of Human Body mendapati janggut lelaki mengandungi hormon testosteron yang amat diperlukan bagi kesuburan wanita. Ia mampu menstabilkan kitaran haid selain menggalakkan pertumbuhan telur wanita.

Dalam kata yang lain, janggut lelaki juga boleh meningkatkan tahap kegalakan pasangannya.

Bagaimana Caranya?

Hanya melalui sentuhan. Jadi kepada sesiapa yang belum mempunyai anak kerana mengalami masalah kesuburan, mintalah suami anda menyimpan janggut, dan belailah selalu janggut suami anda.

Kata Dr Jamnul Azhar, kajian itu beberapa kali diulang tayang oleh National Geographic.

Ini sekali gus menjadi bukti apa yang disarankan oleh Islam sejak zaman silam, boleh dibuktikan secara saintifik akan hikmah dan kelebihannya.

Firman Allah Ta’ala yang bermaksud:

“(Iaitu) orang-orang yang menyebut dan mengingati Allah semasa mereka berdiri dan duduk dan semasa mereka berbaring mengiring, dan mereka pula memikirkan tentang kejadian langit dan bumi (sambil berkata): “Wahai Tuhan kami! Tidaklah Engkau menjadikan benda-benda ini dengan sia-sia, Maha Suci Engkau, maka peliharalah kami dari azab neraka.” (Surah A-li’Imraan 3:191)

Wallahu’alam….
hasnulhadiahmad.com

Incoming search terms:
janggut,khasiat janggut,kelebihan janggut,rahsia janggut,fungsi janggut,kelebihan janggut lelaki kepada wanita,dr jamnul azhar mulkan,rahsia janggut lelaki,kelebihan janggut secara saintifik,manfaat jenggot bagi hubungan suami istri,pahala membelai jenggot suami,usap janggut suami,makna usap janggut,kenapa janggut berwarna perang semulajadi,Fakta janggut,manfaat jenggot bagi istri,fungsi janggu,kesan janggut pada wanita,dr jamnul azhar mulkan janggut,kelebihan mengusap janggut suami,tafsir janggut berwarna perang,kasiat kumis / jenggot untuk istri,makna Perempuan yang Suka belai janggut lelaki,kuasa janggut lelaki pada isteri,khasiat main janggut,jenggot suamiku,kenapa janggut warna perang,lurut janggut suami boleh cepatkan bersalin,maksud janggut,manafaat isteri belai janggut suami,sebab janggut perang,rahsia simpan jambang,warna perang pada janggut,pengaruh jenggot dan kesuburan wanita,pahala menyimpan janggut,pahal belai suami,nipiskan kumis peliharalah janggut,mengusap jenggot suami bisa meningkatkan kesuburan wanita,Memegang janggut suami,manfaat wanita mengelus jenggot suami,manfaat memegang jenggot suami,manfaat memanjangkat jenggot bagi kesuburan,manfaat jenggot buat kesuburan,manfaat janggut bagi rahim,suamiku doktor bersalin,kenapa janggut berwarna perang,janggut berwarna perang,istri memegang jenggot suami,isteri simpan lelaki,isteri jenggot,hukum main janggut suami?,hikmah simpan janggut,fungsi janggut lelaki,fadilat jenggot,doa usap janggut,cerpen isteriku doktor,belai islam,Bagai manakah nak bagi janggut warna perang,arti mimpi sembahyang masuk di dalam baitullah,apa manfaat istri mengelus jenggot suami,janggut dan kes,janggut lelaki,janggut lelaki kesuburan wanita,kenapa istri suka pegang jenggot suami,kelebihan janggut suami untuk isteri dan anak,kelebihan janggut putih,kelebihan janggut lelaki pada wanita,kelebihan janggut kepada isteri,kebaikan janggut untuk perempuan,kasiat jenggot bagi wanita,kaitan janggut dengan kesuburan wanita,jenggot bikin subur istri,jangut yang perang,janggut untuk perempuan,janggut suami kesuburan,janggut suami di tempelkan ke belahan payudara istri,janggut lelaki tingkatkan kesuburan wanita,apa itu side burn jenggot
{ 10 comments… add one }
 • athiff March 4, 2012, 12:47 am

  info yg menarik..nak mntak share..mcm biasa sy bg kredit blog Hasnul..
  athiff recently posted..[Jangan Tiru] Lelaki Pusing Kepala 180 DarjahMy Profile

 • najiah May 30, 2012, 11:27 pm

  Mohon share diblog sy jugk..syukran

 • hajar June 7, 2012, 11:26 am

  mohon share juga ye… mekasih…
  hajar recently posted..DAPUR KAYUMy Profile

 • EIDA July 23, 2012, 10:46 am

  Salam, ida juga mintak share di blog. Akan di kredit kembali kepada blog ini.. Terima kasih… =)

 • Syed Farhan August 29, 2012, 6:09 am

  Rasanya fakta ini tidak sahih atas beberapa sebab..

  1)Massachusetts Institute of Technology(MIT) tidak pernah cetak buku “The Amazing Fact of Human Body”.. Rasanya buku ini tidak wujud.. Wallahu’alam..

  2)Buku terlaris yang dicetak oleh National Geography berjudul “Incredible Voyage: Exploring Human Body”, juga tidak menyebut tentang apa-apa kaitan janggut dan hamil..

  3)Saya fasih bertutur dalam bahasa mandarin, urdu, english dan melayu.. Namun hanya 1 website saja yang berbahasa melayu yang menyebut tentang fakta ini. Ia disampaikan oleh Dr.Tamnul Azhar Mulkan..

  4)Massachusetts Institute of Technology(MIT) dapat sokongan kuat daripada, Federal Reserve Bank Chairman-Ben Bernanke, Economist-Paul Krugman, dan Prime Minister Israel-Benjamin Netanyahu.. Meraka semua memperolehi ijazah dari MIT dan juga beragama yahudi..

  Ini berdasarkan apa yang saya telah kaji.. Insya’allah saya akan memperoleh lebih maklumat mengenai subjek ini..

 • Ramzi September 28, 2012, 9:59 am

  Aku baru tahu ni mas bro, tapi unik juga ya kalau bisa memanjangkan janggut soalnya jarang banget yang melakukannya
  Ramzi recently posted..Cara Membuat / Memasang Daftar Isi / Sitemap Blog OtomatisMy Profile

 • zara aminah July 12, 2013, 1:28 pm

  Assalamualaikum. Mohon share O(∩_∩)O
  Credit to tuan blogger.
  Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge