≡ Menu

Rahsia Di Sebalik Janggut Suami Pada Isteri

Rahsia Di Sebalik Sunnah Memelihara Janggut

Sabda Rasulullah SAW:

“Cukurlah (menipiskan) kumis dan peliharalah janggut.” (HR. Muslim)

“Tuhanku memerintahkanku untuk memelihara janggutku dan memotong kumisku.” (HR. Thabrani)

Kajian Di Sebalik Sunnah Memelihara Janggut

Satu kajian yang dijalankan terhadap janggut menemui satu lagi bukti saintifik mengenai sunnah Nabi Muhammad saw dalam memelihara janggut, ini menunjukkan bahawa wahyu Allah yang diturunkan keatas Nabi Muhammad saw mendahului penemuan saintifik sejak lebih 1400 tahun yang lalu.

Rahsia Di Sebalik Janggut Suami Pada Isteri

Dr Jamnul Azhar Mulkan, seorang doktor perubatan, pemilik rangkaian klinik juga seorang pendakwah, dalam satu ceramah, mendedahkan hasil kajian yang sangat luar biasa mengenai khasiat janggut.

Menurutnya, kajian oleh saintis dari Massachusetts Institute of Technology, Amerika Syarikat yang berjudul The Amazing Fact of Human Body mendapati janggut lelaki mengandungi hormon testosteron yang amat diperlukan bagi kesuburan wanita. Ia mampu menstabilkan kitaran haid selain menggalakkan pertumbuhan telur wanita.

Dalam kata yang lain, janggut lelaki juga boleh meningkatkan tahap kegalakan pasangannya.

Bagaimana Caranya?

Hanya melalui sentuhan. Jadi kepada sesiapa yang belum mempunyai anak kerana mengalami masalah kesuburan, mintalah suami anda menyimpan janggut, dan belailah selalu janggut suami anda.

Kata Dr Jamnul Azhar, kajian itu beberapa kali diulang tayang oleh National Geographic.

Ini sekali gus menjadi bukti apa yang disarankan oleh Islam sejak zaman silam, boleh dibuktikan secara saintifik akan hikmah dan kelebihannya.

Firman Allah Ta’ala yang bermaksud:

“(Iaitu) orang-orang yang menyebut dan mengingati Allah semasa mereka berdiri dan duduk dan semasa mereka berbaring mengiring, dan mereka pula memikirkan tentang kejadian langit dan bumi (sambil berkata): “Wahai Tuhan kami! Tidaklah Engkau menjadikan benda-benda ini dengan sia-sia, Maha Suci Engkau, maka peliharalah kami dari azab neraka.” (Surah A-li’Imraan 3:191)

Wallahu’alam….
hasnulhadiahmad.com

Incoming search terms:
janggut,khasiat janggut,kelebihan janggut,rahsia janggut,fungsi janggut,dr jamnul azhar mulkan,rahsia janggut lelaki,kelebihan janggut secara saintifik,kelebihan janggut lelaki kepada wanita,khasiat janggut tok adam,kebaikan janggut untuk perempuan,kebaikan janggut suami,apa kelebihan janggut d sudit kesihatan dn islam,maksud jangut dan misai berwarna perang,pentingnya janggut,janggut nabi adam,janggut berwarna perang,janggut lelaki tingkatkan kesuburan wanita,janggut lelaki hormon wanita,kajian sains tentang janggut,fadhilat menyimpan janggut,manfaat memegang janggut,rahsia janggut suami pada isteri,faedah manfaat janggut,janggut tok adam,fungsi janggut lelaki,khasiat pokok janggut adam,manfaat jambang islam / nabi,kenapa jangut dan misai berwarna perang,kenapa misai suami boleh pendekkan umur isteri?,kerlebihan janggut suami terhadap kesuburan isteri,main belai isteri,makna janggut perang,khasiat janggut untuk wanita,manfaat jambang islam /nabi,usap janggut suami,swrng pegang janggot,sebab janggut perang,rahsia janggut suami untuk isteri,rahasia janggut suami pada istri,perempuan yang main janggut suami akan subur?,Manfaat janggut putih,mengusap jenggot untuk wanita,memegang jenggot suami dalam islam,membelai janggut suami,manfaat jenggot keda istri,manfaat jenggot dalam hubungan suami istri,manfaat jenggot bagi seorang istri,manfaat janggut untuk hormon,manfaat janggut suami untuk isteri,manfaat janggut bagi yang bersuami istri,wanita jilat janggut lelaki,kenapa janggut p,kelebihan memelihara janggut,ilmiah pria jenggot hormon,hukum isteri belai janggut isteri,fungsi jenggot untuk wanita,fungsi jenggot untuk istri,fungsi janggut dalam islam,fakta menyimpan janggut,fakta jambang,faedah membela janggut,apa faedah jambang,doa janggut,CARA-CARA MENYIMPAN KUMIS MENGIKUT ISLAM,belai suami,belai janggut suami,apakah hukum isteri main janggut suami,apakah boleh seorang istri mencabutkan janggut suami,istri dapat pahala suami bila pegang janggut,janggut dan,kelebihan laki laki menyimpan jengot,kelebihan janggut untuk wanita,kelebihan janggut terhadap kesuburan wanita,kelebihan janggut buat isteri,kelebihan bela janggut,keistimewaan janggut dalam islam,kebaikan janggut lelaki kepada wanita,kata kata hikmah jangut itu sunnah tapi kalau misai?,jenggot menurut islam dan kelebihanya,jenggot dalam keharmonisan suami istri,janggut tingkat kesuburan wanita,janggut suami suburkan isteri,janggut suami gosok perut isteri,janggut lelaki buat wanita subur,janggut lelaki buat wanita kesedapan,apa gunanya janggot suami buat istri
{ 10 comments… add one }
 • athiff March 4, 2012, 12:47 am

  info yg menarik..nak mntak share..mcm biasa sy bg kredit blog Hasnul..
  athiff recently posted..[Jangan Tiru] Lelaki Pusing Kepala 180 DarjahMy Profile

 • najiah May 30, 2012, 11:27 pm

  Mohon share diblog sy jugk..syukran

 • hajar June 7, 2012, 11:26 am

  mohon share juga ye… mekasih…
  hajar recently posted..DAPUR KAYUMy Profile

 • EIDA July 23, 2012, 10:46 am

  Salam, ida juga mintak share di blog. Akan di kredit kembali kepada blog ini.. Terima kasih… =)

 • Syed Farhan August 29, 2012, 6:09 am

  Rasanya fakta ini tidak sahih atas beberapa sebab..

  1)Massachusetts Institute of Technology(MIT) tidak pernah cetak buku “The Amazing Fact of Human Body”.. Rasanya buku ini tidak wujud.. Wallahu’alam..

  2)Buku terlaris yang dicetak oleh National Geography berjudul “Incredible Voyage: Exploring Human Body”, juga tidak menyebut tentang apa-apa kaitan janggut dan hamil..

  3)Saya fasih bertutur dalam bahasa mandarin, urdu, english dan melayu.. Namun hanya 1 website saja yang berbahasa melayu yang menyebut tentang fakta ini. Ia disampaikan oleh Dr.Tamnul Azhar Mulkan..

  4)Massachusetts Institute of Technology(MIT) dapat sokongan kuat daripada, Federal Reserve Bank Chairman-Ben Bernanke, Economist-Paul Krugman, dan Prime Minister Israel-Benjamin Netanyahu.. Meraka semua memperolehi ijazah dari MIT dan juga beragama yahudi..

  Ini berdasarkan apa yang saya telah kaji.. Insya’allah saya akan memperoleh lebih maklumat mengenai subjek ini..

 • Ramzi September 28, 2012, 9:59 am

  Aku baru tahu ni mas bro, tapi unik juga ya kalau bisa memanjangkan janggut soalnya jarang banget yang melakukannya
  Ramzi recently posted..Cara Membuat / Memasang Daftar Isi / Sitemap Blog OtomatisMy Profile

 • zara aminah July 12, 2013, 1:28 pm

  Assalamualaikum. Mohon share O(∩_∩)O
  Credit to tuan blogger.
  Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge