≡ Menu

Rahsia Di Sebalik Janggut Suami Pada Isteri

Rahsia Di Sebalik Sunnah Memelihara Janggut

Sabda Rasulullah SAW:

“Cukurlah (menipiskan) kumis dan peliharalah janggut.” (HR. Muslim)

“Tuhanku memerintahkanku untuk memelihara janggutku dan memotong kumisku.” (HR. Thabrani)

Kajian Di Sebalik Sunnah Memelihara Janggut

Satu kajian yang dijalankan terhadap janggut menemui satu lagi bukti saintifik mengenai sunnah Nabi Muhammad saw dalam memelihara janggut, ini menunjukkan bahawa wahyu Allah yang diturunkan keatas Nabi Muhammad saw mendahului penemuan saintifik sejak lebih 1400 tahun yang lalu.

Rahsia Di Sebalik Janggut Suami Pada Isteri

Dr Jamnul Azhar Mulkan, seorang doktor perubatan, pemilik rangkaian klinik juga seorang pendakwah, dalam satu ceramah, mendedahkan hasil kajian yang sangat luar biasa mengenai khasiat janggut.

Menurutnya, kajian oleh saintis dari Massachusetts Institute of Technology, Amerika Syarikat yang berjudul The Amazing Fact of Human Body mendapati janggut lelaki mengandungi hormon testosteron yang amat diperlukan bagi kesuburan wanita. Ia mampu menstabilkan kitaran haid selain menggalakkan pertumbuhan telur wanita.

Dalam kata yang lain, janggut lelaki juga boleh meningkatkan tahap kegalakan pasangannya.

Bagaimana Caranya?

Hanya melalui sentuhan. Jadi kepada sesiapa yang belum mempunyai anak kerana mengalami masalah kesuburan, mintalah suami anda menyimpan janggut, dan belailah selalu janggut suami anda.

Kata Dr Jamnul Azhar, kajian itu beberapa kali diulang tayang oleh National Geographic.

Ini sekali gus menjadi bukti apa yang disarankan oleh Islam sejak zaman silam, boleh dibuktikan secara saintifik akan hikmah dan kelebihannya.

Firman Allah Ta’ala yang bermaksud:

“(Iaitu) orang-orang yang menyebut dan mengingati Allah semasa mereka berdiri dan duduk dan semasa mereka berbaring mengiring, dan mereka pula memikirkan tentang kejadian langit dan bumi (sambil berkata): “Wahai Tuhan kami! Tidaklah Engkau menjadikan benda-benda ini dengan sia-sia, Maha Suci Engkau, maka peliharalah kami dari azab neraka.” (Surah A-li’Imraan 3:191)

Wallahu’alam….
hasnulhadiahmad.com

Incoming search terms:
janggut,khasiat janggut,rahsia janggut,kelebihan janggut,dr jamnul azhar mulkan,fungsi janggut,kelebihan janggut secara saintifik,rahsia janggut lelaki,kelebihan janggut lelaki kepada wanita,maksud janggut perang,khasiat janggut lelaki,janggut lelaki tingkatkan kesuburan wanita,Janggut dan kesuburan,jangut,maksud janggut berwarna perang,kajian tentang janggut,khasiat janggut kepada isteri,kebaikan janggut suami,faedah janggut kepada isteri,kebaikan janggut untuk perempuan,janggut dan kesuburan wanita,faten kencing,pelihara janggut lelaki terhadap perempuan,fakta janggut,Mengusap jenggot suami,hikmah membela janggut,usap janggut suami,sebab janggut lelaki kuning,kelebihan janggut untuk wanita,kelebihan janggut suami bagi isteri,seorang istri mengusap jenggot suami,kelebihan janggut pria untuk wanita,kelebihan belai janggut suami,janggut suami,kelebihan janggut kdpada wanita,wanita janggut,kelebihan menyimpan janggut,kelebihan menyimpan jenggot,khasiat menyimpan janggut,khasiat tok adam,khasiat janggut suami kepada isteri,khasiat janggut suami,manfaat menyimpan janggut,pegang jenggot suami,khasiat janggut dan cara kegunaan,main janggut suami,kenapa janggut perang,petua khasiat kegunaan kajian,kenapa janggut menjadi perang,kelebihan orang pegang janggut lelaki,keistimewaan memelihara janggut,keistimewaan membela janggut bagi lelaki,janggut berwarna perang,janggu,jangg,isteri sentuh janggut suami,hukum wanita memainkan jenggot,hormon pada janggut lelaki,hormon di janggut lelaki,fungsi lelaki simpan janggut,fungsi jangjut kepada isteri,fungsi janggut lelaki untuk wanita,fungsi janggut dalam islam,apa fungsi janggut,fakta ttg janggut,fadhilat janggut untuk iateri,belai janggut suami,ape sebab janggut lelaki jadi pereng,janggut boleh kesuburan,janggut boleh meninggkatkan tahap kesuburan,kegunaan janggut,keburukan usap janggut,kebaikan janggut,kebaikan istri main jangut suami,kebaikan isteri pegang jambang suami,kebaikan isteri main janggut suami,kebaikan belai punai suami,kajian yang menunjukkan hormon testosterone dari janggut lelaki mempengaruhi kesuburan wanita,jenggot dan kesuburan wanita,jenggot dan kesuburan pria,janggut warna perang,janggut tok adam,janggut perang,janggut memainkan peranan seorang lelaki,janggut lelaki boleh tingkatkan hormon,janggut isteri,apakah hikmat memiliki jambang

{ 10 comments… add one }

 • athiff March 4, 2012, 12:47 am

  info yg menarik..nak mntak share..mcm biasa sy bg kredit blog Hasnul..
  athiff recently posted..[Jangan Tiru] Lelaki Pusing Kepala 180 DarjahMy Profile

 • najiah May 30, 2012, 11:27 pm

  Mohon share diblog sy jugk..syukran

 • hajar June 7, 2012, 11:26 am

  mohon share juga ye… mekasih…
  hajar recently posted..DAPUR KAYUMy Profile

 • EIDA July 23, 2012, 10:46 am

  Salam, ida juga mintak share di blog. Akan di kredit kembali kepada blog ini.. Terima kasih… =)

 • Syed Farhan August 29, 2012, 6:09 am

  Rasanya fakta ini tidak sahih atas beberapa sebab..

  1)Massachusetts Institute of Technology(MIT) tidak pernah cetak buku “The Amazing Fact of Human Body”.. Rasanya buku ini tidak wujud.. Wallahu’alam..

  2)Buku terlaris yang dicetak oleh National Geography berjudul “Incredible Voyage: Exploring Human Body”, juga tidak menyebut tentang apa-apa kaitan janggut dan hamil..

  3)Saya fasih bertutur dalam bahasa mandarin, urdu, english dan melayu.. Namun hanya 1 website saja yang berbahasa melayu yang menyebut tentang fakta ini. Ia disampaikan oleh Dr.Tamnul Azhar Mulkan..

  4)Massachusetts Institute of Technology(MIT) dapat sokongan kuat daripada, Federal Reserve Bank Chairman-Ben Bernanke, Economist-Paul Krugman, dan Prime Minister Israel-Benjamin Netanyahu.. Meraka semua memperolehi ijazah dari MIT dan juga beragama yahudi..

  Ini berdasarkan apa yang saya telah kaji.. Insya’allah saya akan memperoleh lebih maklumat mengenai subjek ini..

 • Ramzi September 28, 2012, 9:59 am

  Aku baru tahu ni mas bro, tapi unik juga ya kalau bisa memanjangkan janggut soalnya jarang banget yang melakukannya
  Ramzi recently posted..Cara Membuat / Memasang Daftar Isi / Sitemap Blog OtomatisMy Profile

 • zara aminah July 12, 2013, 1:28 pm

  Assalamualaikum. Mohon share O(∩_∩)O
  Credit to tuan blogger.
  Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge