≡ Menu

Tips Untuk Memutihkan Gigi Putih

putihkan gigi, gigi putih & gigi kuning

Gigi putih adalah idaman bagi orang yang suka pada kebersihan dan kecantikan. Antara kelebihan utama gigi putih adalah ia boleh menyerikan wajah apabila senyum dan boleh beri keyakinan kepada diri.

Untuk dapatkan gigi putih, anda boleh cuba tips–tips di bawah:

1- Ambil kulit oren. Tenyehkan bahagian putih pada kulit oren pada gigi anda. Selepas beberapa hari, anda akan dapat lihat kesannya pada gigi anda.

2- Gosok gigi sebanyak tiga kali sehari dengan menggunakan ubat gigi yang ada formula untuk dapatkan gigi putih.

3- Kurangkan merokok, minum air kopi dan teh. Ketiga–tiga perkara ini adalah antara punca kepada pembentukan gigi kuning.

4- Campurkan garam dengan air limau yang di perah. Kemudian gosok gigi menggunakan bahan tersebut. Jika anda takut, anda boleh cuba amalkan minum jus limau pada setiap hari. Gigi anda akan bertukar menjadi putih secara perlahan–lahan, insyaAllah. Selain itu, gigi anda juga akan bertambah kuat.

5- Buang segala makanan yang terlekat pada gigi anda selepas anda makan. Gunakan flos untuk keluarkan segala makanan yang terlekat pada gigi anda. Jika anda biarkan makanan tersebut terus melekat, ia akan menjadi tempat kepada pembiakan bakteria. Bakteria juga adalah antara punca kepada pembentukan gigi kuning.

6- Minum air putih lebih banyak daripada air yang bergula atau air bergas.

7- Banyakkan makan strawberry. Ketika makan strawberry, anda tenyehkan sedikit pada gigi anda terutama di bahagian hadapan gigi dengan lidah anda. Teknik ini boleh memberi anda gigi putih.

8- Tips dapatkan gigi putih yang terakhir adalah anda pergi ke klinik gigi dan dapatkan rawatan gigi putih secara professional.

putihkan gigi, gigi putih & gigi kuning

Jika anda tidak mampu/malas/bosan mengikut 8 di atas, ada satu cara lagi yang sangat mudah. Ketahui rahsia tersebut dengan download Ebook Teknik MUDAH Putihkan GiGi Dalam 20 Hari! Secara PERCUMA di Sini

{ 12 comments… add one }

Leave a Comment

CommentLuv badge